تائوئیسم، هویت فرهنگی و دینی چین را شکل داده است

استاد جامعه المصطفی العالمیه گفت: تائوئیسم به عنوان بینش فلسفی در تاریخ چین، نقشی اساسی در شکل گیری هویت فرهنگی و دینی این کشور ایفا کرده است.

به گزارش خبرنگار ایکنا، نوید یاری، استاد عرب زبان جامعه المصطفی العالمیه، عصر امروز شنبه 19 آبان ماه در دهمین پیش نشست همایش بین المللی مناسبات زبان، فرهنگی و تمدن ایران و شرق آسیا با موضوع «بررسی مبانی فکری تائونیسم و گسترش آن در چین» که با همکاری گروه زبان و فرهنگ شناسی عربی مدرسه عالی زبان و فرهنگ ملل المصطفی برگزار شد، اظهار کرد: تائوئیسم، یکی از نظام های فلسفی و دینی چینی به شمار می آید. کلمه «تائو» به معنای قانونی اساسی برای رسیدن به سعادت و هماهنگی با طبیعت تفسیر می شود که به دنبال ایجاد همزیستی و ارتباط متعادل با جهان است.

وی به اختلافات در مورد مؤسس تائوئیسم اشاره کرد و افزود: اختلافاتی در مورد مؤسس تائوئیسم میان محققان وجود دارد. برخی از محققان او را شخصیتی اسطوره ای می دانند که به نوعی فراتر از زمان و مکان قرار دارد. این ابهام در هویت مؤسس، خود بیانگر پیچیدگی و ژرفای فلسفه تائوئیسم است.

استاد جامعه المصطفی در مورد کتاب تائوئیسم چنین، اظهارکرد: کتاب تائوئیسم، «تائو تی چینگ» یا «راه درست»، به عنوان یک اثر فلسفی عمیق معرفی می شود که اصول اساسی این مکتب را تبیین می کند. محتوای این کتاب به گونه ای است که اعتقاد به ازلیت و ابدیت تائو، وحدت وجود با تائو و عدم دخالت بشر در فرآیند های طبیعی را در بر می گیرد. این نکات بر اهمیت احترام به طبیعت و زندگی هماهنگ با آن تأکید می کند.

یاری در بخش دیگری از سخنان خود به تاریخچه تائوئیسم پرداخت و ادامه داد: این دین در دوران حکومت تانگ، به ویژه در زمان سلطنت شین مین، به عنوان دین رسمی شناخته شد. در این دوره، برخی از اعتقادات و آراء تائوئیسم تأثیر قابل توجهی بر سیاست ها و فرهنگ جامعه چینی گذاشت. روشن است که تائوئیسم به عنوان بینش فلسفی در تاریخ چین، نقشی اساسی در شکل گیری هویت فرهنگی و دینی این کشور ایفا کرده است.

انتهای پیام

نظرات

captcha